Over Kitlyn Tjin A Djie

Familiefoto Kitlyn Tjin A Djie

Familiefoto Kitlyn Tjin A Djie

Kitlyn Tjin A Djie werd in 1953 geboren in Paramaribo, als vierde in een rij van 6 dochters.  De wortels van haar Chinese vader en Surinaamse moeder liggen in Duitsland, Portugal, Afrika, China, Indo-China, Frans Guyana.  Ze is getrouwd met een Nederlandse man met een Indisch koloniale achtergrond en heeft twee zoons, twee kleindochters en vijf kleinzoons. Kitlyn weet als geen ander dat het vaardigheden vergt om om te gaan met diversiteit, om ruimte te geven aan de ‘vreemde ander’.

Als jeugdhulpverlener ondervond ze dat Nederlandse opvattingen over hulpverlening niet werken bij kinderen met een migrantenachtergrond. En dat terwijl 64% van alle kinderen tot 14 jaar in Amsterdam een migrantenachtergrond heeft. Aan de hand van haar eigen familie- en migratiegeschiedenis ging ze op zoek naar theoretische concepten die haar ervaringen staven. Zo ontwikkelde ze het model ‘Beschermjassen’.

Het model is effectief in alle sectoren waar sprake is van diversiteit en uitsluiting, waar interculturele communicatie dus van belang is. Niet alleen in de jeugdzorg, maar ook in de mantelzorgondersteuning, het ouderenwerk, het onderwijs en welzijnswerk helpt ‘Beschermjassen’ mensen in hun kracht te zetten. Het biedt handvatten voor managers, personeelsadviseurs, supervisoren, coaches, hulpverleners en docenten. Vanuit haar Bureau Beschermjassen geeft Kitlyn lezingen, workshops, trainingen en supervisie in allerlei contexten door het hele land.

 

Over Ons