Nieuwsbrief oktober 2013

NIEUWSBRIEF oktober 2013

Praatjes vullen gaatjes
Het is nu bijna en jaar geleden dat mijn moeder is overleden op negentigjarige leeftijd. Haar dood markeerde eigenlijk de start van het boek: De familieziel, hoe je geschiedenis je kan helpen op je levenspad. Dat is nu bijna af, het ligt al bij de uitgeverij, dus Irene en ik zijn klaar met ons werk.Jaren geleden, gedurende mijn opleiding tot gezinstherapeut, zat ik wekelijks met mijn moeder in het Americain op het Leidse plein. We aten taartjes en ik tekende onze familie terwijl ik haar interviewde. Mijn moeder had een diepgaande liefde voor haar familie. Die liefde hoop ik te weerspiegelen in het boek, als eerbetoon aan haar. Lees in deze nieuwsbrief meer over het boek en de presentatie ervan op 29 november.
Kitlyn Tjin A Djie
Scheurkalender
Adriana:
Toen Kitlyn vroeg te vertellen waar mijn wieg stond en wie daarbij waren, herinnerde ik me een tante die al jaren geleden overleden was. Ik realiseerde me dat zij er echt bij was na mijn geboorte. Het was een excentrieke vrouw en ze heeft me veel liefde gegeven; ze was een belangrijke persoon voor mij in mijn kinderjaren. De herinnering aan haar voelde warm.Tot die tijd had ik niet zoveel met de rituelen die Kitlyn uitvoerde tijdens de lessen, zoals een kaars aansteken en praten met haar voorouders en overleden dierbaren. Maar nu ik terugdacht aan die tante ben ik dat thuis ook gaan doen. Ik stak een kaars voor haar aan en ging tegen haar praten. Dat was echt nieuw, eerder zou ik daar niet opkomen. Maar nu deed ik het toch en het heeft me veel gebracht. Die tante was een steunbron voor mij. Als ik huilde, troostte ze me. Aan haar terugdenken en haar eren geeft me kracht.Citaat uit De Familieziel
Contact en informatie
Bureau Beschermjassen
I: www.beschermjassen.nl
E: info@beschermjassen.nl

Colofon

Redactie: Irene Zwaan

Opmaak: tinka4design

Boekpresentatie
De familieziel, hoe je geschiedenis je kan helpen op je levenspad
Het is zover, ons boek is af! Hét beschermjassen-boek voor een breed publiek. Je kunt het met goed fatsoen aan je buurvrouw, je moeder of je collega geven. Ook zij kunnen nu hun familie ontrafelen met behulp van een genogram en een levenslijn.
Meer informatie
We vieren een feestje op vrijdag 29 november tussen vijf en acht uur bij Kitlyn thuis. Het kost twintig euro en daarvoor krijg je tevens het boek. Vol = vol!
Geef je op via het formulier.
Trainingen
Het loopt storm bij de trainingen en ook de opleiding tot coach is met een maximaal aantal van twaalf deelnemers gestart. We hebben daarom een extra basistraining en train de trainer ingelast in het voorjaar van 2014. En tevens is er al een nieuwe opleiding Coachen in de transitionele ruimte gepland vanaf september volgend jaar. Data en aanmeldformulier van alle cursussen vind je op de website.
Deelnemers aan de opleiding tot coach in het Vondelpark (klik hier voor grote foto)
Familieverhalen
Transcultureel kwartetspel
Oud-student van Kitlyn, transcultureel systeemtherapeut Judith Limahelu, ontwikkelde een prachtig kwartetspel, te gebruiken in groepen. Het spel past naadloos in de kaders en trainingen van beschermjassen en biedt een leuke manier om met elkaar uit te wisselen over je achtergrond. Een aanrader! Meer informatie en bestellen: www.familieverhalenspel.nl.
Boekpresentatie
Een koelkast vol familie
Eetpatronen ontrafelen met voedingsopstellingen
Een andere oud-student van Kitlyn, psycholoog en familieopsteller Josienna Davidse, schreef met een paar collega’s een boek over het ontrafelen van eetpatronen in je familie met behulp van opstellingenwerk.De presentatie van het boek kun je bijwonen op 19 oktober te Amsterdam. Het boek is te bestellen op www.voedingsopstellingen.nl.


Copyright © 2013 Bureau BeschermjassenBureau Beschermjassen is opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Scroll naar boven