Podcasts met Kitlyn

Na de succesvolle podcast Hoe de GGZ verandert – Betrekken van het systeem – Beschermjassen, verschenen er recent nog drie podcasts met Kitlyn. Het is interessant om te horen hoe de interviewers en het thema van invloed zijn op het gesprek. Iedere keer wordt een andere zijde van Beschermjassen getoond. De veelzijdigheid van het model komt zo aan het licht in wisselwerking met de context.

Familiegeschiedenis

Margie Kessler, Charlotte Kemmeren en moderator Niek Putman gingen in gesprek met Kitlyn voor de podcastserie Onbesproken van het SESI Community Center aan de HvA. Het is een warm gesprek, getiteld Familiegeschiedenis, over in- en uitsluiting binnen het hoger onderwijs, welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen en wat er zo hard nodig is. Ruimte voor kwetsbaarheid, bij professionals én bij studenten. En leren kennen van je eigen en elkaars familiegeschiedenis.

Stop het verleden niet weg

Olaf Stomp en Floor de Booys interviewden Kitlyn voor de podcastserie van KIS (Kennisplatform Integratie & Samenleving): Denkers en doeners over diversiteit.
Hierin vertelt Kitlyn hoe ze graag werkt buiten de gevestigde orde opdat ze niet meegezogen wordt in de knellende en belemmerende regeltjes van het systeem. De interviewers introduceren daarop de term ‘Buitenboordmotor’ voor het Beschermjassenhuis. Een prachtige metafoor.

Systemisch werken

Er verscheen een podcast over Beschermjassen in de serie van de leergang loopbaancoaching bij de HvA. Japke Ebbinge interviewde Kitlyn over haar visie op wat nodig is in deze context. “Kitlyn neemt je mee in de kracht van systemisch kijken en luisteren. Waar kijk je naar? Waar luister je naar? En welke vragen stel je?”

Scroll naar boven